Konflikte të përgjakshme në Sudan.

Situata mbetet e agravuar për të tretën ditë me radhë.

Në pamjet e banorëve të siguruara nga BBC njerëzit shihen duke u strehuar nga luftimet ndërsa shpërthimet tronditin kryeqytetin sudanez Khartoum.

Hamid Khalafallah, një banor në qytet, thotë: “Unë dhe familja ime, jemi strehuar në shtëpinë tonë që nga mëngjesi i djeshëm, por pa drita dhe pa ujë”.

Ushtria e Sudanit dhe grupi paraushtarak Forcat e Mbështetjes së Shpejtë janë përplasur për një lëvizje drejt sundimit civil.