Policia në Mal të Zi ka marrë disa njoftime për bomba në disa shkolla, por edhe në ndërtesën e Kuvendit, e cila është evakuuar.

Drejtoria e Policisë ka informuar në Twitter se lidhur me rastin po ndërmerren masa dhe veprime, ndërsa hetimet janë duke vazhduar.

Raportet për mjete shpërthyese janë marrë me e-mail, shkruan gazeta malazeze “Pobjeda”.

Sipas informacioneve të gazetës malazeze “Pobjeda”, raportimi për bombë është marrë në shkollat fillore “Maksim Gorki”, “Oktoih” dhe “Vuk Karaxhiq” në Podgoricë, si dhe në shkollën fillore “Olga Goloviq” në Nikshiq, ku janë kthyer nxënësit. Gjithashtu, në shkollën fillore “Dašo Pavičić” në Herceg Novi është marrë një raportim për një bombë dhe drejtoria e shkollës ka njoftuar prindërit që të shkojnë të marrin fëmijët.

Janë evakuuar edhe shkollat në Tivar. Informacioni për bombat ka arritur në shkollat fillore “Blazho Jokov Orlandić”, “Meksikë” dhe “Srbija”, si dhe në shkollën e mesme profesionale.

Të gjitha shkollat janë evakuuar pas raportimeve të reja për bomba.

Departamenti i Sigurisë së Hercegovinës ka bërë të ditur se janë duke marrë masa dhe veprime për këtë rast dhe se kontrollet janë duke vazhduar.