Një burrë në Turqi tentoi të mashtronte biznesmenë dhe zyrtarë të lartë duke imituar zërin e presidentit Erdogan.

Sipas mediave të huaja, shërbimi sekret turk MIT zbuloi personin që u përpoq të imitonte zërin e Presidentit Erdogan me aplikacionin e inteligjencës artificiale dhe të telefononte disa njerëz të biznesit dhe administratorë të lartë publikë.

Mashtruesi u zbulua pasi u përpoq të imitonte zërin e presidentit Erdogan me aplikacione të inteligjencës artificiale dhe thirri njerëzit e biznesit në më shumë se 10 linja të ndryshme GSM që ai bleu për shtetas të huaj. Si rezultat i ndjekjes u përcaktua identiteti dhe vendndodhja e mashtruesit.

Personi që tentoi të kryente mashtrim duke përdorur zërin e Presidentit Erdogan u kap në një kohë të shkurtër falë punës së ndjeshme të njësive të sigurisë kibernetike të MIT dhe iu dorëzua njësive të sigurisë.

Produktet e inteligjencës artificiale, si ChatGPT dhe Bard, të vëna në funksion kohët e fundit, kanë rrëmbyer imagjinatën e publikut.

Duke theksuar se qytetarët duhet të jenë të kujdesshëm ndaj tentativave të tilla në kuadër të krimeve kibernetike, zyrtarët deklaruan se masat kundër mashtrimit të emrit, zërit dhe identitetit do të vazhdojnë të rriten në vazhdimësi.