Drejtori i spitalit më të madh të Gazës u arrestua nga forcat izraelite, sipas një zëdhënësi të Ministrisë së Shëndetësisë të Gazës të drejtuar nga Hamasi. 

Mjekë të tjerë u arrestuan gjithashtu së bashku me drejtorin e spitalit Al-Shifa, Mohammed Abu Salmiya, tha të enjten zëdhënësi Ashraf Al-Qidra.

CNN nuk mundi të verifikonte në mënyrë të pavarur arrestimet dhe ka kontaktuar me Forcat e Mbrojtjes të Izraelit (IDF) për koment.

Abu Salmiya thuhet se u arrestua ndërsa evakuohej me një autokolonë të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, tha një mjek i ER brenda Al-Shifa për Jazeera News, duke cituar mjekët që shoqëronin drejtorin.