Palestinezët kryenin sot lutjet e mesditës në ditën e fundit të Ramazanit, në një tendë të improvizuar si xhami në Rafah në jug të Gazës.

Zona vijon të jetë në gjendje të rëndë shkatërrimi dhe krize humanitare pas sulmeve gjashtë mujore izraelite dhe shembjes të infrastrukturës prej bombardimeve.

Besimtari Akram Hajjaj, shprehte zhgënjimin me shënjestrimin e infrastrukturës civile nga ushtria:

“Ky armik kriminel nuk bën dallim mes grave e fëmijëve, i gjithë populli palestinez është objektivi, siç e shihni ata kanë shkatërruar xhami, institucione, shtëpi.”

Ndërsa rezidenti i Rafah, Raaft al-Ali, tha për rrjetin AFP se megjithë kërcënimet e Netanyahu, “Ne do të qëndrojnë në këtë tokë. Ne jemi të duruar e të vendosur siç është i gjithë populli palestinez. Nuk merakosemi për kërcënimet e tij.”

Ndërkohë sot në qendër të Gazës raportohej për zjarr të ushtrisë izraelite, teksa tensionet rajonale gjithashtu duken në rritje me kërcënime të Iranit pas sulmit izraelit ndaj ambasadës në Siri.