Një studim i kohëve të fundit zbuloi një statistikë alarmante: Gati 1 në 3 persona përjetojnë dhimbje në baza ditore. Sipas sondazhit, 30% e pjesëmarrësve të anketës raportuan se, për më shumë se një muaj, nuk kalon asnjë ditë pa ndjerë një lloj dhimbjeje, ndërsa 28% vuajnë nga dhimbjet çdo ditë.

Studimi shqyrtoi rastet e 2,000 njerëzve nga SHBA, duke zbuluar se pothuajse gjysma e të anketuarve vuajnë nga dhimbjet kronike – qofshin të diagnostikuara apo jo. Për më tepër, më shumë se 1/4 (26%) e të anketuarve kanë jetuar me dhimbje kronike për më shumë se 13 vjet.

Hulumtimi zbuloi se një person mesatar fillon të ndjejë dhimbje rreth moshës 37-vjeçare. Dhimbjet më të shpeshta janë në këmbë (39%), qafë (29%) dhe shpatulla (29%), ndërsa një numër i konsiderueshëm i të anketuarve theksojnë dhimbjen e shpinës si burimin kryesor të shqetësimit të tyre të përditshëm.

Ndikimi i kësaj dhimbjeje është i rëndësishëm: në ditët kur pjesëmarrësit zgjoheshin me dhimbje, atyre iu deshën mesatarisht 7 minuta më shumë për t’u përgatitur. Chris Ricci, CEO i Ancestral Supplements, komentoi gjetjet, duke theksuar implikimet më të gjera të fenomenit. 

“Dhimbja kronike nuk shkakton vetëm shqetësim fizik – ajo prish jetën e përditshme, nga karriera te aktivitetet sociale, duke ndikuar thellësisht në cilësinë e jetës së njerëzve”, tha ai.

Kur u pyetën se çfarë i frustron ata më shumë për të jetuar me dhimbje kronike, pjesëmarrësit u përgjigjën:

– Nuk e ndjejnë veten 100% (43%),

– Ndjeheni më të lodhur se më parë (30%),

– Ballafaqimi me shqetësimet e vazhdueshme të gjumit (28%) dhe ALG,

– Duhet të heqin dorë nga aktivitetet që i pëlqejnë (27%).

Në kërkimin e tyre për të gjetur një zgjidhje për problemin e tyre, 75% e të anketuarve u drejtohen ofruesve të tyre të kujdesit shëndetësor, ndërsa gati gjysma (48%) u drejtohen burimeve online. 

Gjithashtu me interes janë gjetjet për atë që njerëzit do të ishin të gatshëm të bënin për të mos ndjerë dhimbje. Gjithçka tregon se njerëzit do të ishin të gatshëm të hiqnin dorë nga disa nga dashuritë e tyre më të mëdha.

Për shembull, një 25% befasues do të hiqnin dorë nga kafeja , ndërsa të tjerët do të hiqnin dorë nga rrjetet sociale (22%) dhe djathi (18%) nëse kjo do të thoshte se mund të shpëtonin nga dhimbja.

Përveç kësaj, të anketuarit deklarojnë se janë të gatshëm të shpenzojnë shuma të konsiderueshme deri në tepricë për të zbuluar shkaqet themelore të dhimbjes së tyre.

Për të lehtësuar shqetësimet e tyre të përditshme, shumë njerëz i drejtohen ngrohjes (39%), stërvitjes (33%) dhe suplementeve të ndryshme, përveç vitaminave që marrin çdo ditë (25%). 

Kur bëhet fjalë për marrjen e suplementeve posaçërisht për dhimbjet, hekuri (19%), vaji i peshkut (17%),  shafrani i Indisë (16%) dhe kolostrumi (10%) kryesojnë listën e preferencave.

Megjithatë, pavarësisht përpjekjeve, 80% e njerëzve janë ende në kërkim të një zgjidhjeje efektive, ndërsa 78% shterojnë çdo mundësi trajtimi natyral përpara se të kthehen në zgjidhjen e kirurgjisë.

“Kërkimi ynë hedh dritë mbi luftën e njerëzve për të gjetur lehtësim nga dhimbja kronike, duke theksuar nevojën urgjente për zgjidhje më efektive. Parandalimi është çelësi për ruajtjen e mirëqenies së përgjithshme.

Ndërsa trupi plaket, vitaliteti bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm. Për fat të mirë, ka zgjidhje natyrale dhe të thjeshta në dispozicion për të mbështetur trupin tonë në këtë udhëtim.

Duke marrë masa parandaluese, ne mund të zbusim efektet e dhimbjeve të përditshme, duke promovuar një jetë më të shëndetshme dhe më të lumtur”, përfundon Ricci.