Kampionati Evropian do të kthehet në atdheun e futbollit. Ditët e fundit, UEFA ka zyrtarizuar Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandën si mikpritëse të turneut në vitin 2028. Ndryshe nga ato të vitit 2032 në Itali dhe Turqi, këtu stadiumet tashmë janë vendosur. Dështimi për të përfshirë Anfield dhe Old Trafford shkaktoi polemika. Por, para së gjithash, vetëm një stadium mund të zgjidhej për çdo qytet: stadiumi i ri i Evertonit u ndërtua në Liverpool (puna do të përfundojë në vitin 2024) ndërsa Etihad u ndërtua në Mançester. Pastaj Anfield nuk respekton matjet e fushës së vendosur nga UEFA për turneun me 4 metra dhe Old Trafford, gjatë Kampionatit Evropian, duhet t’i nënshtrohet rinovimit.

Një situatë që shkaktoi edhe më shumë diskutime ishte kur një stadium i braktisur prej 10 vitesh u përfshi në stadiumet pritëse. Ky është Casement Park. Ishte e nevojshme të zgjidhej një stadium për çdo komb të Mbretërisë së Bashkuar: nuk kishte problem për Uellsin me stadiumin e Millennium dhe as për Skocinë me Hampden Park. Problemi më i madh u ngrit në Irlandën e Veriut. Nuk kishte asnjë stadium që të respektonte parametrat e kapacitetit (të paktën 30 mijë vende), madje as ai kombëtar që mund të mbajë “vetëm” 18500 shikues. I vetmi në tokën e Irlandës Veriore ishte Casement Park, i cili aktualisht ka 31,500 vende (kryesisht në këmbë), por asnjë lojë nuk është luajtur atje që nga viti 2013.

Ky stadium u përurua në vitin 1953 dhe në vitin 2000 iu nënshtrua ndërhyrjeve të para modernizuese, të cilat dukshëm nuk ishin të mjaftueshme. Plani i parë për parkun e ri Casement u hartua në vitin 2012 me synimin për ta bërë gati tre vjet më vonë. Megjithatë, shoqata të ndryshme qytetare u përfshinë dhe filluan një çështje ligjore kundër ndërtimit. Shqetësimi i tyre kryesor ishin problemet e trafikut që do të shkaktonte. Prandaj, në vitin 2015 u angazhua një ekip i sigurisë teknike për të verifikuar fizibilitetin. Problemi u shfaq në kohën e braktisjes së stadiumit në rast emergjence. Për këtë arsye, Casement Park i ri u refuzua, por Federata Gaelike (GAA, red.) filloi menjëherë një projekt të ri. Leja e ndërtimit u dorëzua në vitin 2017, në të njëjtin vit në të cilin u përfshi në ofertën për të pritur Kupën e Botës në Rugby 2023 (që përfundimisht u zhvillua në Francë).

Miratimi erdhi në vitin 2022. Edhe në këtë rast qytetarët protestuan duke ndërmarrë veprime ligjore edhe një herë, por e humbën çështjen. Do të ndërtohet Parku i Ri Casement. Puna në stadiumin e ri me 34,000 vende do të kushtojë rreth 127 milionë euro , me një pjesë të kostove që do të mbulohen nga GAA. Mbetet për t’u parë se kush do të mbulojë gjithçka tjetër duke qenë se qeveria nuk mund të japë më kontributin themelor që premtoi 10 vjet më parë.