Dhuna e paprecedentë që trondit Ekuadorin i ka marrë jetën një lideri tjetër politik, duke e çuar numrin e vrasjeve të lidhura me politikën në katër javët e fundit në tre, përfshirë atë të një kandidati presidencial.

Vrasja fatale e Pedro Briones, një organizator i Revolucionit Qytetar, partia e ish-presidentit Rafael Correa, u konfirmua nga Luisa González, kryesuesja në zgjedhjet speciale presidenciale të së dielës dhe anëtare e së njëjtës parti.

“Ekuadori po përjeton epokën e tij më të përgjakshme”, shkroi González në Twitter. “Një përqafim i përzemërt për familjen e kolegut Pedro Briones, të rënë nga duart e dhunës.”

Vrasja e Briones, i cili ishte një udhëheqës politik në një zonë rurale të San Mateo de Esmeraldas, erdhi më pak se një javë pas vrasjes në mes të ditës së kandidatit presidencial Fernando Villavicencio, një kritik i hapur i krimit të organizuar dhe korrupsionit.

Kjo pasoi vrasjen fatale të 26 korrikut ndaj kryebashkiakut të Mantës, qyteti i tretë më i madh i Ekuadorit. Agustín Intriago, 38 vjeç, ishte rizgjedhur së fundmi për një mandat që filloi në maj.