Autoritetet franceze kanë nisur një fushatë për të shfarosur insektet përpara se Parisi të presë Lojërat Olimpike dhe Paraolimpike verën e ardhshme.

Këto insekte janë përhapur në shtëpi, kinema, spitale dhe vende të tjera dhe raporte të shumta thonë se problem është përhapur aq shumë, sa arrin deri në aeroportin Charles de Gaulle dhe rrjetet e transportit publik të vendit.

“Shteti duhet urgjentisht të zbatojë një plan veprimi kundër këtij problem, ndërsa Franca përgatitet të presë Lojërat Olimpike dhe Paraolimpike 2024”, tha nënkryetari i bashkisë së Parisit, Emmanuel Gregoire në një letër për Elisabeth Borne.