Një përleshje fizike mes dy zyrtarëve ka ndodhur mbrëmjen e kësaj të marte. Dogana në Kosovë njofton se të dy zyrtarët janë shkarkuar nga detyra, ndërsa nuk bëhen me dije emrat e tyre. Lidhur me rastin, Dogana thotë se është në pritje të një hetimi të plotë. Nuk dihet ende motivi i përleshjes.

Njoftimi i Doganës:

Dogana njofton suspendimin e dy zyrtarëve në pritje të një hetimi të plotë për një konflikt të dyshuar, i cili mund të jetë përshkallëzuar në kontakt të dhunshëm fizik, sipas akuzave.

Dogana e Kosovës ka një rol kritik në mbrojtjen e interesave ekonomike dhe të sigurisë së vendit tonë dhe është thelbësore që të ruhet integritetit dhe besimit të publikut. Prandaj, ne kemi marrë masa të shpejta për të adresuar këtë çështje.

Menaxhmenti i Doganës së Kosovës pohon pa mëdyshje se sjelljet e pahijshme brenda organizatës sonë nuk do të tolerohen. Ne jemi plotësisht të përkushtuar për të promovuar standardet më të larta të sjelljes, etikës dhe profesionalizmit midis oficerëve tanë. Ne e kuptojmë se ruajtja e besimit të publikut në punën tonë është thelbësore për misionin tonë.

Kjo çështje do t’i nënshtrohet një procesi hetimor rigoroz dhe transparent për të hedhur dritë mbi të gjitha rrethanat e konfliktit të supozuar. Ne jemi të përkushtuar për të zbuluar të vërtetën dhe për të siguruar që masat e duhura janë ndërmarrë si rezultat i gjetjeve.

Dogana e Kosovës do të punojë me përkushtim për të siguruar që drejtësia të vihet në vend dhe të ndërmerren veprimet e nevojshme korrigjuese, në përputhje me përkushtimin tonë për ruajtjen e standardeve më të larta të sjelljes brenda organizatës sonë.

Ne vlerësojmë mirëkuptimin dhe mbështetjen e publikut dhe mbetemi të përkushtuar ndaj misionit tonë për t’i shërbyer Kosovës me profesionalizmin dhe integritetin më të lartë.