Kushtet shëndetësore të mbretit Charles III “po përkeqësohen në mënyrë progresive”, aq sa zyrtarët e Pallatit Buckingham” përditësojnë rregullisht planin për funeralin e tij” . Disa burime mbretërore e thanë këtë për “Daily Beast”, duke shpjeguar se monarku 75-vjeçar ka qëndruar sa më larg nga qendra e vëmendjes që kur njoftoi se kishte kancer për të fshehur gjendjen e tij shëndetësore, e cila po përkeqësohet në mënyrë progresiv “. Situata nuk është e mirë.

“Natyrisht, ai është i vendosur të mundë kancerin dhe të gjithë mbeten optimistë, por ai është vërtet shumë i sëmurë. Më shumë se sa të lejon Pallati”, tha një mik i vjetër i familjes mbretërore për tabloidin. Prapa skenave, pra, stafi mbretëror me sa duket po punon shumë në qindra faqe që detajojnë planet për funeralin e Mbretit Charles, të quajtur “Operacioni Ura Menai” : “Planet po përditësohen në mënyrë aktive. Nuk është befasi duke pasur parasysh se mbreti është diagnostikuar me kancer. Por qarkullimi i atyre letrave shkakton shqetësim të të gjithëve,” tha një ish-anëtar i stafit mbretëror për “Daily Best”. Në vend të kësaj, burimet ushtarake pohojnë se “Operacioni Ura e Menait ” përditësohet rregullisht”, se është “një procedurë standarde” në të cilën është “absurde” të duash të lexosh parashikime të zymta për fatin e mbretit.

Siç urdhëron tradita mbretërore, vetë monarku vendos çdo detaj të ritit të tij funeral. Plani për funeralin e sundimtarëve britanikë, pra, duhet të ketë një emër të koduar: Mbreti Charles, Princi i Uellsit për gjashtëdhjetë e katër vjet përpara hyrjes së tij në fron, zgjodhi “Operacionin Ura e Menait ” për të bërë homazhe në një urë të Uellsit. Nëna e tij, Mbretëresha Elizabeth, kishte zgjedhur në vend të kësaj  “Operacionin Ura e Londrës”, të quajtur sipas urës së famshme të Londrës.

Për të shmangur problemet, Mbreti Charles do të kishte zgjedhur të përdorte funeralin e mbretëreshës së nënës së tij si një udhëzues për funeralin e tij: “Në Pallat ata po shqyrtojnë çdo aspekt të urës Menai”, tha një zyrtar i lartë i përfshirë në planifikimin e riteve të funeralit mbretëror.

“Lamtumira e fundit me Mbretëreshën u bë me saktësinë e orës, duke vendosur një standard të lartë. Dhe tani askush nuk ka ndërmend të kapet i papërgatitur”.