Policia nuk i ka dhënë leje Partisë Demokratike për protestën e paralajmëruar më 6 Dhjetor, datë kur do të zhvillohet samiti BE-Ballkani Perëndimor në Tiranë. Në një letër dërguar Partisë Demokratike nga Drejtori i Policisë së Tiranës, Lorenc Panganika, thuhet se zhvillimi i tubimit brenda perimetrit të sigurisë pengon zhvillimin normal të samitit dhe përbën rrezik real për sigurinë kombëtare dhe sigurinë publike.

Prandaj për këtë arsye, Panganika thotë se ka vendosur “të ndalojë zhvillimin e tubimit të kërkuar në datën 06.12.2022 ora 12:00 deri në orën 16:00 në vendin e përcaktuar në kërkesë”.

Ndër të tjera, Panganika thotë se Policia e Tiranës mbetet e angazhuar për të garantuar të drejtën e çdo qytetari për të marrë pjesë në tubime paqësore dhe mirëpret çdo njoftim të PD “për zhvillimin e tubimit në një vend alternativ, jashtë perimetrit të sigurisë”.