Porti i Durrësit: 327 anije me 1,12 milionë tonë mallra vetëm në dy nga Terminalet

09/10/2019 - 12:14

Më shumë se 1,12 milionë tonë mallra janë përpunuar gjatë 9-mujorit të parë të këtij viti nga 327 anijet e akostuara në dy Terminalet e dedikuara përpunimit të mallrave në portin e Durrësit.

Nga të dhënat statistikore, mësohet se në Terminalin Perëndimor që administrohet nga Autoriteti Portual janë përpunuar nga anijet afro 582 mijë tonë mallra, pjesa më e madhe e të cilave mallra importi. Në këtë Terminal janë përpunuar 218 anije me mallra importi dhe eksporti, si grurë, melaminë, xhama, plehra kimike, hekur, gurë mermeri, llamarinë, etj.

Ndërkaq në Terminalin Lindor gjatë periudhës janar-shtator janë përpunuar 109 anije gjithsej, me afro 540 mijë ton mallra të ndryshme. Nga burimet statistikore mësohet se në Terminalin Lindor janë përpunuar 129,125 ton mallra për eksport, kryesisht çimento “made in Albania”.

Gjatë periudhës janar-shtator të këtij viti në të dy këto Terminale janë përpunuar 140 mijë tonë mallra importi me drejtim për në Kosovë.

Të dhënat e plota mbi përpunimin e mallrave në portin e Durrësit gjatë periudhës janar-shtator 2019 do të mësohen pas paraqitjes së volumeve të mallrave edhe në Terminalin e Kontejnerëve dhe Terminalin e Trageteve.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Porti i Durrësit vijon të luajë rol të rëndësishëm në transportin e mallrave nga dhe drejt Kosovës.

Që nga fillimi i muajit korrik, në portin e Durrësit janë ndalur 19 jahte turistike nga shtete të ndryshme si: Amerika, Kroacia, Ishujt B

Fillimi i javës ka nisur me përunimin e 4 anijeve tregtare që ndodhen të akostuara në molin nr.

Përtej imazhit konvencional të një jahti luksoz, "Power Play" shpalos në portin e Durrësit një koncept tërësisht inovativ të “Jahtit Mbës

Afro 120 mijë qytetarë kanë shfrytëzuar tragetet e linjave nga porti i Durrësit ose 130 mijë udhëtarë më pak se në periudhën janar-qersho

Rreth 20 mijë tonë mallra në përpunim nga anijet tregtare të akostuara ditën e premte në portin e Durrësit.

Autoritet Portual i Durrësit ka dalë me një njoftim të dytë për të sqaruar rikthimin e transportit detar të pasagjerëve.

Mbërrin në portin e Durrësit një nga velierat më të mëdha në botë, ndërtuar në vitin 2016. 

Terminali i Trageteve në Portin e Durrësit që prej 10 marsit 2020 shfrytëzohet vetëm për transportin e mallrave nga vendi ynë drejt Itali

Rikthehen pas dy muajsh ndërprerjeje, lundrimet me traget për kamionet, drejt portit të Ankonës nga porti i Durrësit.