Një raketë SpaceX e lëshuar gati shtatë vjet më parë tani është në rrugën e përplasjes në Hënë, kanë parashikuar astronomët. Falcon 9 u lëshua në shkurt 2015 si pjesë e një misioni për të dërguar një satelit të vëzhgimit të klimës 930,000 milje (1.5 milion kilometra) nga Toka, por tani raketa pritet të godasë Hënën ndërsa udhëton me një shpejtësi të madhe më 4 mars 2022, sipas Bill Grey, zhvilluesi i softuerit që gjurmon objektet afër Tokës.

Vëzhguesit e hapësirës besojnë se raketa është në rrugën e kryqëzimit me Hënën brenda disa javësh.

Sjellim në vëmendje se raketa tashmë e zhdukur u dërgua në hapësirë ​​si pjesë e misionit të parë të SpaceX në hapësirë. Kompania nisi vëzhgimin e klimës, një satelit i projektuar për të monitoruar si stuhitë diellore ashtu edhe klimën e Tokës, në një pikë të qëndrueshme gravitacionale midis Diellit dhe Tokës. Pas përfundimit të detyrës së saj, në fazën e dytë të detyrës, raketës i mbaroi karburanti dhe nisi të rrotullohej rreth Tokës dhe Hënës në një orbitë të paparashikueshme.

Jonathan McDowell, një astrofizikan në Universitetin e Harvardit shkroi në Twitter duke konfirmuar goditjen e raketës më 4 Mars.