Në SHBA pritet të ndalohet TikTok-u. Dhoma e Përfaqësuesve ka votuar për të miratuar një sërë masash që ishin të lidhura me faturat më të mëdha të financimit.

Sakaq, votimi përfshin rregulla të reja që mund të parashikojnë ndalimin e TikTok në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, përveç nëse kompania kineze e shet aplikacionin.

Kjo përfshin gjithashtu sanksione të reja ndaj Kinës, Rusisë dhe Iranit, si dhe dispozita për shitjen e aseteve të ngrira ruse për të gjeneruar të ardhura për Ukrainën.