Në Gjykatën Kushtetuese u zhvillua seanca lidhur me mandatin e Olta Xhaçkës.

Gazmend Bardhi gjatë fjalës së tij është shprehur se ashtu siç doli nga seanca gjyqësore e shkuar rezulton e provuar që vendimmarrja e Kuvendit është antikushtetuese dhe madje ai shprehet se është injorim me dashje i vendimeve të gjykatës kushtetuese në shkelje të ligjit.

Ndryshe nga sa parashtroi përfaqësuesi i Kuvendit, ai nuk ka parashtruar asnjë pengesë formale e juridike ndaj nocionit të parqtiur nga 1/10 e deputetëve, u shpreh Bardhi.

Më tej ai shprehet se ndryshe nga sa parashtron Kuvendi që deputetët nuk kanë votuar raportin, rezulton e provuar se të gjithë ne kemi reaguar.

Pjesë nga fjala e Bardhit:

Ashtu sic doli nga seanca gjyqësore e shkuar rezulton e provuar që vendimmarrja e kuvendit është antikushtetuese dhe madje ai shprehet se është injorim me dashje i vendimeve të gjykatës kushtetuese në shkelje të ligjit

Ndryshe nga sa parashtroi përfqësuesi i kuvendit, ai nuk ka parashtruar asnjë pengesë formale e juridike ndaj nocjonit të parqtiur nga 1/10 e deputetëve.

Ndërkohë që sipas Kushtetutës cdo deputet i Kuvendit është sovran në vendimmarrje por jo ndaj kushtetutës.

Nuk ka pasur një shqyrtim për të parë me hollësi, Bushka thotë se ne duhet të bëjmë raportet përkatëse dhe duhet ta dërgojmë çështjen në séancë plenare

Çuçi thotë se ndodhemi në një konflikt të hapur ku një palë ose disa gjyqtarë thonë se kuvendi e deputetit janë të detyruar të votojnë sic them unë, I referohet trupës së gjykatës kushtetuese.

Ne duhet të evidentojmë përplasjet mes kuvendit dhe gjjykatës kushtetuese ne e dimë se çfarë ka thënë Kushtetuesja, po kushtetuesja e di çfarë mendojmë ne thotë Ermonela Felaj…