Presidenti serb Aleksandër Vuçiç tha të dielën se zgjedhjet e parakohshme parlamentare në vend mund të mbahen në gjashtë deri në shtatë muajt e ardhshëm.

“Do të kemi zgjedhje shumë shpejt. A do të jenë pas tre apo gjashtë muajsh? Sigurisht që do të ketë zgjedhje në gjashtë deri në shtatë muajt e ardhshëm,” u tha Vuçiç gazetarëve në kryeqytetin e Hungarisë, Budapest, ku ai është në një vizitë zyrtare dy-ditore.

Asambleja Kombëtare Serbe ka një legjislaturë me një dhomë me 250 vende dhe zgjedhjet parlamentare mbahen çdo katër vjet.

Në qershor, kryeministrja Ana Brnabiç tha se ishte e gatshme të jepte dorëheqjen, pas disa javësh protestash pas dy ngjarjve të rënda me të shtëna me armë në maj.

Brnabiç tha se ajo favorizonte zgjedhje të parakohshme deri në fund të vitit, por vendimin ia la presidentit Vuçiç, i cili tha se votimi mund të pritej deri në fund të vitit.

Zgjedhjet e parakohshme do të nënkuptojnë se votuesit do të shkojnë në qendrat e votimit për herë të tretë në katër vjet.