Nëse e mendoni si një stinë romantike të këndshme apo e mendoni si fillimin e dimrit, një gjë është e sigurt, sezoni i Akrepit e bën të qartë se vjeshta është e plotë, pasi ka lëkundje.

“Dielli në Akrep” nuk ka të bëjë vetëm me serialin tuaj të preferuar të Netflix, duke i parë ato nga divani juaj. Është gjithashtu një kohë e destinuar të notoni në thellësitë e emocioneve tuaja më komplekse dhe intensive.

Qëndrimi i Diellit në shenjën e Akrepit ndodh çdo vit afërsisht nga data 22-23 tetor deri më 21-22 nëntor.

Sezoni i këtij viti të Akrepit do të na “ godasë” në të gjitha nivelet, por mbi të gjitha, në dëshirën tonë për të qenë të afërt dhe emocional me njerëzit tanë. Ne duam të shkojmë në thelbin e gjërave, por kryesisht në qendër të asaj që ndjejnë njerëzit e tjerë. Ne i shpërfillim bisedat sipërfaqësore dhe kërkojmë biseda të thella dhe kuptimplota. Dhe, duke qenë se po flasim për Akrepin, kjo dëshirë për lidhje të thellë shtrihet në jetën tonë të dashurisë. Bëhuni gati për momente pasionante dashurie, por edhe hapa seriozë për zhvillimin e marrëdhënies suaj.

Në të njëjtën kohë, do të dëshironi të siguroheni që ashtu siç dëgjoni të tjerët, ashtu edhe të tjerët t’ju kushtojnë vëmendje. Ju mund t’i keni kushtuar më shumë vëmendje partnerit tuaj në të kaluarën, por tani po e bëni të qartë se nevojat tuaja janë po aq të rëndësishme. Në të njëjtën kohë, nuk do ta fshihni atë që ndjeni vërtet. Ju do të jeni vetvetja. Ju gjithashtu mund të bëni një ndryshim të papritur në pamjen tuaj në këtë kohë.

Gjatë kësaj periudhe, do të shpenzoni mjaftueshëm kohë për të gjetur pasionin tuaj në jetë. Për shembull, ajo që ju motivon të ngriheni nga shtrati në mëngjes – përveç alarmit që bie me zë të lartë. Nëse përgjigja është “Nuk e di”, atëherë do ta gjeni veten duke kërkuar një hobi të ri që mund të kënaqeni vërtet. Ndoshta mësoni të luani kitarë ose merrni atë kurs për të cilin keni menduar për një kohë të gjatë. Sido që të jetë, të kesh diçka në të cilën mund të përqendroheni vërtet do t’ju ndihmojë të ndiheni energjikë dhe të fokusuar.

Së fundi, përgatituni për një mendim të thellë për jetën tuaj, mirëqenien tuaj emocionale dhe vendin ku jeni. Tani është koha të bëheni të vetëdijshëm se si çdo gjë ndikon në shëndetin tuaj mendor. Kur të kuptoni se çfarë po ju rrëzon psikologjikisht, do të jeni në gjendje të ndërmerrni hapa për ta ndaluar atë në rrugën e duhur.

Sezoni i Akrepit do të prekë të gjitha shenjat, pasi gjatë kohëzgjatjes së tij Hëna e Plotë e Tetorit ndodh edhe në shenjën e Demit – parashikohet të jetë shumë e vështirë për të gjithë – por ndikimin e saj më së shumti do ta ndjejnë Akrepi dhe Demi.