Nëse keni problem me tubin e bllokuar të tualetit dhe nuk keni pranë gomë me vakum, për zhbllokimin mund t’ju ndihmojë edhe një shishe plastike e zakonshme prej dy litrash.

Shishja prej dy litrash është më e mira për këtë opsion dhe është e përkryer për pastrimin e bllokimeve më të vogla.

Nëse tubi është i mbushur deri lart, filloni duke hequr ujin e tepërt në kovë, në mënyrë që të shmangni derdhjen në dysheme dhe qilima.

Më pas, merrni shishen e zbrazët plastike, hiqni kapakun dhe shtyjeni zgjatimin në hapjen e tubit. Nëse pjesa e sipërme e shishes është shumë e vogël për ta mbuluar hapjen e drenazhit, përdorni fundin më të gjerë të shishes.

Për ta bërë këtë, shtrëngojeni fort kapakun e shishes dhe priteni fundin e poshtëm të shishes plastike.

Më pas futeni anën e hapur të shishes në tualet dhe shtrydheni shpejt. Kjo ngjeshje do të krijojë presion që krijon një rrjedhje të fortë ajri në hapjen e drenazhit të ujit.

Përsëriteni këtë proces derisa tubi të zhbllokohet. Pas kësaj, mund të derdhni ujë të ngrohtë për t’i pastruar të gjitha mbetjet dhe kontrolloni nëse funksionon. Megjithatë, mos përdorni ujë të vluar.