Ministrja e Shëndetësisë Albana Koçiu, foli në Kuvend në lidhje me megaskandalin tek “Onkologjiku”.

Teksa deputetët e opozitës i kërkonin dorëheqjen, ajo u shpreh se të gjithë mjekët që abuzojnë me detyrën, do të përballen me sanksione.

Ajo shtoi se në raste të sjellëve amorale do të merret masa e ndalimit të ushtrimit të detyrës.

KoçiuPadiskutim abuzimi i rëndë me detyrën i një grupi farmacistësh, dhe staf mjekësor që kanë luajtur me njerëzit dhe shëndetin e tyre, kjo vetëm një përgjigje; ndëshkim ligjor, administrativ dhe moral. Për çdo njeri nga ata që kanë nisur hetim, do të mbajnë mbi shpinë moralin e turpin. Për të sanksionuar me ligj ata mjekë, s’mund t’i quaj më as profesionist, që e trajtojnë jetën njerëzore si mall të shumicës, do të përballen me masa që do t’i bëjmë të ditura. Do t’u hiqet e drejta e profesionit në rast se do të bëjnë sjellje amorale nëse cënojnë profesionin e tyre.

Bardhi: Jep dorëheqjen!

Koçiu: Kam dëgjuar gjithçka këto ditë. Po rrëzohet çdo investim dhe çdo punë që është bërë në shëndetësi.

Nikolla: Ju paralajmëroj zoti Bardhi, do t’ju përjashtoj nga salla.