Në një kohë që ka dalë para togave të zeza pë t’u njohur me masën e sigurisë ndaj tij, Gjykata e Posaçme kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit me kërkesë të SPAK-ut vendosi që të bllokonte vilën në Gjirin e Lalzit vilën e Jamarbër Malltezit.

Oficerët dhe agjentët kanë shkuar paraqiten e sotme në Gjirin e Lalzit duke i vendosur shiritin vilës.

Në këtë vilë është shfaqur herë pas here edhe Sali Berisha ku kalonte fundjavat dhe bënte ecje buzë detit. Në total janë 16 pasuri të paluajtshme që i janë sekuestruar Malltezit.

Gjithashtu 6 llogari bankare (në euro, dollarë dhe lekë) si dhe kuotat e kapitalit themeltar në pronësi të tij në shoqëritë “Homeplan” shpk (45% e kuotave), “Magnet IMO” shpk (100% e kuotave) dhe “Magnet Gym&Fit (60% e kuotave).