Tërmet në Napoli. Një sekuencë sizmike tronditi Campi Flegrei, në gjirin e Pozzuolit. Instituti Kombëtar i Gjeofizikës dhe Vullkanologjisë (Ingv) regjistroi shtatë lëkundje të ndryshme, më intensivja prej të cilave ishte me magnitudë 3.3, të regjistruara në orën 6:18 të mëngjesit në një thellësi prej dy kilometrash.

Frikë midis popullatës së Pozzuolit dhe komunave të tjera në zonën e Phlegraean, shumë u zgjuan në mes të natës dhe ka edhe nga ata që dolën në rrugë.

Siç raportohet nga faqja e internetit Ingv, goditja e parë është regjistruar në orën 1:58 me një magnitudë 2.0. Në orën 2:01 e dyta, me magnitudë 2.5; në orën 4:11 një tjetër, me magnitudë 2.0; në orën 6:10 e katërta, me magnitudë 2.5; në 6:18 e pesta, me magnitudë 3.3 dhe, përsëri, në 6:22 një me magnitudë 2.8.