Ervin Salianji, kryetari i Komisionit Hetimor Parlamentar për sistemin Tims, ka reaguar pasi Kushtetuesja rrëzoi PS-në.

“Marrja e provave nga Komisioni hetimor duhet të synojë të sjellë dritë në errësirë për sqarimin e përgjegjësive politike, thotë Gjykata Kushtetuese. Ndërkohë që ju siç jua kam thënë e keni bërë edhe kur kemi pasur drita e keni kthyer në errësirë si lakuriqët e natës. Çdo mbledhje këtij komisioni që duhet të sillte transparencë për çdo funksionar që ka shkelur ligjin, ju e keni mbyllur me vendimmarrje të ndërmjetme, duke qenë edhe ju në shkelje të ligjit. ‘Vendimi i ndërmjetëm për refuzimin e provave duhet të jetë përjashtim nga rregulli i përgjithshëm sipas të cilit provat e kërkuara nga pakica parlamentare duhet të merren, vendimi për refuzimin e provave duhet të jetë i arsyetuar në drejtim të shkaqeve. Po ashtu është shfuqizuar neni për marrjen e lejes nga prokuroria dhe gjykata për thirrjen e dëshmitarëve, si edhe me të drejtën e dëshmitarit për të refuzuar të dëshmojë. Edhe këtë pikë e kemi bërë debat 4 orë. Ne kërkonim të vinte të dëshmonte, ju kërkonit me ngulm që të trokisnim në dyert e institucioneve për të marrë leje.

Ja ku jeni në kapur nga Gjykata në shkelje. Jeni në antikushtuetshmëri. Më vjen mirë që rrini me kokën ulur se është gjë e mirë, e keni shumicën që vjedhin e rrinë me kokën lart, kurse ju u kapët me shkelje dhe rrini me kokën ulur. Nuk keni se çfarë të thoni”, tha Salianji.