Gjigandi i mediave sociale, Twitter, ka mbyllur një numër të madh llogarish që dyshohet se ishin false, të cilat mbështesin Presidentin e SHBA, Donald Trump.

BBC shkruan se Twitter këtë vendim e ka justifikon me thyerjen e rregullores. Sipas kompanisë zotëruesit e profileve fals kishin bërë postime të njëjta në një kohë të shkurtër dhe hidhen dyshime kundër tyre.

Këto profile kanë postuar të njëjtat fjalë dhe shprehën mbështetje për Trump. “Po unë jam njeri me ngjyrë dhe do votoj Trump”, ishte ky postimi që hodhi dyshime për këto llogari.

Twitter ende nuk ka treguar numrin e llogarive që janë mbyllur, por shprehet se hetimi po vijon ende.