Avokatja, Entela Dvorani, e cila u mor peng dhe u kërcënua me armë brenda zyrës së saj në Korçë nga një 74 vjeçar, ka dhënë një deklaratë për mediat, ku ka rrëfyer gjithçka ka ndodhur dhe shkaqet e ngjarjes së rëndë.

Dvorani tha se i gjithë konflikti kishte ardhur pasi klienti i saj i kishte kërkuar të bënte një kërkesë jo ligjore drejt Gjykatës së Lartë ku po shqyrtohej dosja e tij.

Ajo tha se Nikollaq Çango i kishte shkuar në zyrë më armë dhe e kishte kërcënuar me jetë.

“Ai kërkoi nga unë dje t’i bëja një kërkesë siç do ai diçka jo ligjore. Gjë që nuk mund ta bëja, se një avokat nuk e bën. Ai e kishte bërë vetë dhe e kishte dërguar tek gjykatësi i cili me të drejtë ma ktheu mua. Ndërkohë zotëria erdhi dje dhe më thoshte shkruaje si të them unë se ti hodha trutë në erë me armë në dorë. Më goditi në gjoks. Më thoshte unë do të vras, ti je kokfortë, ty nuk të mbushet mendja të bësh atë që të them unë. Por unë nuk mund të bëj një kërkesë jo ligjore. Ka qenë vetëm një vit klienti im, nga 2014 deri në 2015 më pas në 2016 çështja kaloi në Gjykatën e Lartë”-u shpreh Dvorani.

 Sa i takon çështjes gjyqësore të 74 vjeçarit, avokatja tha se koha e gjatë e pritjes në Gjykatën e Lartë solli atë revansh të tij.

“Ndërkohë prona e tij është e uzurpuar, e kanë zënë njerëz të tjerë. Ai ka të drejtën e pronësisë. Koha e gjatë e pritjes në gjykatën e Lartë solli atë revansh nga ai. Ai ka ardhur edhe herë të tjera dhe ka pyetur cili gjykatës e ka në dorë. Pas pandemisë është rënduar, bëri edhe një operacion në zemër. Mua për atë klient më vjen keq edhe për atë stres që ka kaluar më vjen shumë keq”- shtoi avokatja.