Policia e Yorkshire gjeti një shqiptar duke kultivuar drogë në një ‘shtëpi bari’ pasi u lirua nga një qendër paraburgimi. Walesonline shkruan se vlera e mundshme e drogës për të cilën ai ishte përgjegjës ishte rreth 200,000 £.

Petrit Gashi u arrestua nga policia në një fabrikë kanabisi në Maesteg më 6 korrik pasi oficerët detyruan të hynin në një shtëpi dykatëshe në orën 19:50. Dhoma e ndenjes dhe dy dhomat e gjumit në katin e sipërm ishin shndërruar në dhoma rritjeje ndërsa Gashi flinte në një dhomë të vogël.

Në total u sekuestruan 161 bimë kanabisi dhe u gjetën pajisje si ndriçim, ventilatorë dhe ventilim. Një seancë dëgjimore në Gjykatën e Cardiff Croën të ​​mërkurën dëgjoi se rendimenti i vlerësuar i këtyre bimëve ishte midis 4,508 g dhe 30,224 g me një vlerë në rrugë midis 18,000 dhe 70,200 £.

I pandehuri u arrestua dhe u zbulua se ai ishte arrestuar më parë në Doncaster, South Yorkshire, ku kishte punuar si kopshtar në një shtëpi bari. Ai tha se ishte trafikuar në Mbretërinë e Bashkuar nga Shqipëria në mënyrë të paligjshme dhe kishte kaluar kohë me miqtë në Londër përpara se ta sillnin në fabrikë ku i thanë se do të paguhej 300 £ për tu kujdesur për bimët.

Gjykata mori vesh se Gasi kishte punuar më parë si menaxher për një dyqan në Shqipëri, por pas një lidhjeje pati mosmarrëveshje me familjen e gruas së tij, gjë që e çoi atë të transferohej në MB.