Ukraina dhe Rusia njoftuan të premten shkëmbimin e tyre të parë të robërve të luftës në gati katër muaj, me 150 persona të liruar pas negociatave të ndërmjetësuara nga Emiratet e Bashkuara Arabe. Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky tha se 75 të burgosur ukrainas ishin kthyer nga Rusia.

Ata përfshinin katër civilë, ndërsa pjesa tjetër ishin pjesëtarë të ushtrisë. Ministria e Mbrojtjes e Rusisë tha se Ukraina dorëzoi 75 persona në një marrëveshje të ndërmjetësuar nga Emiratet e Bashkuara Arabe, njoftoi agjencia e lajmeve RIA.