Presidenti Volodymyr Zelensky ka kujtuar 33-vjetorin e Deklaratës së Shtetit Sovran të Ukrainës.

Përmes një fjalimi në mbrëmjen e së dielës, Zelensky u zotua se Ukraina “nuk do të heqë kurrë dorë nga sovraniteti i saj”.

“Sido që të jetë terrori rus, liria e Ukrainës do të ruhet dhe do të mbizotërojë. Çdo vit Ukraina do të bëhet më e fortë”- theksoi Zelensky, duke falënderuar ushtarë të ndryshëm për pjesën e tyre në luftë.

Më 16 korrik 1990, dokumenti dekretoi se Ukraina do të kishte ligjet e veta – të ndryshme nga ato të ish-BRSS – dhe ushtrinë, monedhën dhe bankën e saj kombëtare.

Ajo u votua me një shumicë dërrmuese të ligjvënësve, 355 vota kundër katër.