Nëse keni patur të përziera dhe nuk jeni ndjerë mirë gjatë një fluturimi, me siguri duhet t’i shmangni këto ushqime.

Ushqim i skuqur

Ushqimet e skuqura mund të shkaktojnë urth falë të gjitha yndyrave dhe vajrave, dhe ato priren të jenë të larta në natrium, gjë që mund të çojë në mbajtjen e lëngjeve dhe të shkaktojë fryrje ose ënjtje në trupin tuaj.

Mish i kuq

Nëse tundoheni të shkoni në vendin tuaj të preferuar të hamburgerit përpara një fluturimi për t’ju mbajtur të ngopur, duhet të mendoheni përsëri. Shumë njerëz kanë vështirësi në tretjen e mishit të kuq, kështu që përveç shqetësimit, ju mund t’i shqetësoni të gjithë rreth jush me një erë mjaft të rëndë, ndërsa trupi juaj përpiqet ta tresë atë.

Kafe

Lëngjet thahen në trupin tuaj gjatë një fluturimi, kështu që kombinuar me vetitë dehidratuese të kafeinës, mund të keni lehtësisht një dhimbje koke ose të keni të përzier.

Alkooli

Alkooli përpara një fluturimi është një ide shumë e keqe. Mund t’ju dehidratojë dhe t’ju bëjë të ndiheni të uritur shumë shpejt.

Fasule

Tashmë e dini se fasulet shkaktojnë gaz, dhe kjo është një gjë tepër e sikletshme teksa ju përpiqeni në një ndenjëse të ngushtë avionic. Jo vetëm që nuk është kënaqësi për ju, por është një problem për këdo që përfundon ulur pranë jush.

Mollë

Mollët mund të duken si një zgjedhje e shëndetshme, por të gjitha fibrat në to i bëjnë ato të vështira për t’u tretur, dhe ju e dini se çfarë do të thotë gazra dhe fryrje.

Brokoli

Ashtu si fasulet, perimet krucifere si brokoli, lakra dhe lulelakra mund të shkaktojnë gaz, kështu që mos i konsumoni ato përpara  fluturimit.

Pijet e gazuara

Jo vetëm që duhet t’i shmangni ato përpara se të fluturoni, por kur karroca e pijeve zbret në korridor, është më mirë të konsumoni ujë. Pijet e gazuara si soda mund të shkaktojnë gazra dhe ndoshta urth.

Ushqim pikant

Ushqimi pikant është i njohur për shkaktimin e shqetësimit në stomak, kështu që nëse dëshironi që fluturimi juaj të jetë sa më i rehatshëm, përmbahuni me diçka më të butë përpara se të hipni.

Çamçakëz

Ndërsa përtypni çamçakëz, ju lëshoni ajër të tepërt në trupin tuaj, i cili nga ana tjetër shkakton gazra dhe fryrje. Nëse keni nevojë të freskoni frymën tuaj gjatë lëvizjes, është më mirë të përdorni një nenexhik.