Ushtria ukrainase pretendon se rreth 124,710 trupa ruse janë vrarë në Ukrainë që nga shpërthimi i luftës në fund të shkurtit të kaluar.

Forcat e armatosura të Ukrainës publikojnë rregullisht vlerësime për humbjet ruse, por ato zakonisht janë shumë më të larta se ato të dhëna nga Rusia.

Moska nuk ndan detajet mbi humbjet e ushtarëve të tyre dhe se nuk ka reaguar në lidhje me shifrat e publikuara.