Protestueset femra kanë përshkallëzuar protestën në Iran duke djegur shamitë e prerë flokët pas vdekjes në paraburgim të një vajze të arrestuar për shkelje të ligjeve të hixhabit.

Demonstratat kanë vazhduar për pesë net radhazi dhe kanë arritur në disa qytete dhe qytete.

Mahsa Amini vdiq në spital të premten pasi kaloi tre ditë në koma.

Në Sari, në veri të Teheranit, turma të mëdha brohoritën ndërsa gratë dogjën hixhabet e tyre.

Amini u arrestua në kryeqytet javën e kaluar nga policia morale e Iranit, e akuzuar për shkelje të ligjit që u kërkon grave të mbulojnë flokët me hixhab ose shami dhe krahët dhe këmbët me veshje të gjera.

Ajo ra në koma tre ditë dhe humbi jeten më pas, dyshohet nga torturat.