Volodymyr Zelensky tha se Kievi ishte gati të vazhdonte eksportet e grurit përmes Detit të Zi, pavarësisht njoftimit të Moskës për një fund “de fakto” të marrëveshjes që lejonte eksportet.

“Edhe pa Federatën Ruse, duhet bërë gjithçka që është e mundur për të shfrytëzuar këtë korridor (për eksport) të Detit të Zi. Ne nuk kemi frikë”, tha Zelensky, sipas zëdhënësit presidencial të Ukrainës, Serhii Nikiforov, pasi pjesëmarrja e Rusisë në marrëveshjen e eksportit të grurit u pezullua.

“Na kanë kontaktuar kompani, pronarë anijesh. Ata thanë se janë gati, nëse Ukraina i lejon të largohen dhe Turqia vazhdon t’i lejojë ata të kalojnë, atëherë të gjithë janë të gatshëm të vazhdojnë furnizimin me grurë.”