Sipas një sondazhi të publikuar së fundmi, guvernatori republikan i Floridës, Ron DeSantis, kryeson ndaj presidentit Joe Biden në të paktën dy shtete kryesore.

Sondazhi i kryer nga ‘Public Opinion Strategies’, nga 11-13 prill zbulon se në një ndeshje hipotetike midis Biden dhe DeSantis në Arizona dhe Pensilvani, guvernatori i Floridës do të dilte në krye, ndërsa presidenti aktual do të mundte Trumpin në një garë kokë më kokë në të dy shtetet.

Në Pensilvani, DeSantis kryeson Biden me një diferencë prej 3 pikësh, 45% me 42%, më pas vjen Trump me 4 pikë, 42% me 46%.  Sondazhi zbuloi gjithashtu se në Arizona, DeSantis do të mundte Biden 48% me 42%, ndërsa Trump do të humbiste ngushtë nga presidenti aktual 44% me 45%.

Në garën e vitit 2020, Trump humbi Arizonën ndaj Bidenit me një diferencë të vogël prej më pak se 11,000 votash, ose 49.39% ndaj 49.01%.  Pensilvanianët dolën gjithashtu për Biden, i cili ka lindur në Scranton, Pa., në zgjedhjet e fundit, ku ai mundi Trump 50.01% me 48.84%.

Sondazhi forcon pretendimet nga aleatët e DeSantis se republikani nga Florida është më i zgjedhur se Trump në zgjedhjet e përgjithshme.