Ka shumë lloje të ndryshme të ushqimeve që mund t’iu shtojnë dëshirën seksuale dhe të luftojnë impotencën. 

Ato përmbajnë nivele të larta te vitaminave dhe mineraleve, të cilat mund të ndihmojnë për të rritur nivelin e hormoneve. 

1. Shega 

Shege është ndoshta një nga frutat më të njohura për rritjen e forcës tuaj seksuale. Gjatë një studimi për të mirat e shegës në uljen e presionit të gjakut dhe uljen e rrezikut të sëmundjeve të zemrës, shkencëtarët gjetën se të pish lëng natyral shege rritet dëshira dhe forca seksuale. 

Një numër çiftesh kanë pirë lëng shege dhe pastaj u pyetën për aktivitetin erotik. Çiftet që pinë lëng shege treguan nivele të larta të interesit seksual. 

Shega është aq efektive sa ndihmon trupin për të prodhuar (JO) apo oksid nitric, i cili ndihmon për të hapur enët e gjakut duke shtuar qarkullimin e gjakut, i cili nxit dëshirën seksuale. 

2. Fiqtë 

Fiqtë janë gjithashtu shumë efektivë në rritjen e dëshirës seksuale tek të dyja sekset, meshkuj dhe femra, kryesisht për shkak të niveleve të larta të aminoacideve që gjenden në to. Aminoacidet luajnë një rol jetik në funksionin normal seksual dhe ndihmojnë në rritjen e niveleve të oksidit nitrik në trup. Fiku ndihmon për të rritur qëndrueshmërinë seksuale dhe ka pamje, shije, erë për të gjitha shqisat tona për të përmirësuar disponimin tonë duke rritur në këtë mënyrë epshin. 

3. Avokado 

Avokado përmban nivele të larta të acidit folik për të ndihmuar metabolizmin me proteina duke ju dhënë  energji. Avokado permban nivele të mira të vitaminës B6, të cilat ndihmojnë për të luftuar stresin dhe ju japin energji.  Ato gjithashtu ndihmojnë në prodhimin e testosteronit. Ato janë të njohura edhe për të nxitur epshin tek gratë për shkak të përmbajtjes së lartë të kaliumit. 

Avokado përmban edhe yndyrna të shëndetshme dhe ne duhet ta përdorim në dietat tona. 

4. Banane 

Banania ndihmon për të rritur dëshirën seksuale me anë të enzimës bromelain që ajo përmban. Ajo ka një nga nivelet më të larta të kaliumit për të ndihmuar dhe rregulluar nivelet e energjisë, si dhe përmban vitaminën B. 

5. Hurma arabie 

Janë quajtur makinë seksi. Ato janë të pasura me aminoacide që rritin qëndrueshmërinë seksuale.