Studiuesit në Universitetin Politecnica de Valenicia të Spanjës kanë dalë me disa gjetje interesante në lidhje me salcat e domates. Një studim i ri ka sugjeruar që salcat e domosdoshme të gatimit, përfshirë keçapin, mund të mbrojnë trupin tonë nga kanceri. Në studim, hulumtuesit shqyrtuan efektet në ekstraktet e domates për kancerin e stomakut.

Shkencëtarët kanë studiuar fruta të kuqe dhe kanë zbuluar salcat e gatuara të domates që rritin nivelet e baktereve të shëndetshme të pranishme në zorrë. Pjesa e salcës është e rëndësishme, pasi domatet kanë një efekt shumë më të mirë probiotik kur ato janë të skuqura në një salcë, në krahasim me të papërpunuara të konsumuara.

Shkencëtarët e Universitetit Politecnica de Valenicia të Spanjës kanë studiuar se si tretja ndikon antioksidantët, të cilat ndihmojnë për të mbrojtur qelizat tona nga dëmtimet, të pranishme në salcat e domates./klankosova