Shumë produkte me vlera ushqyese të larta mund të shkaktojnë probleme serioze për organizmin tonë, nëse konsumojmë sasi të tepërta të tyre.

Termi “super ushqim” u përdor për herë të parë për të promovuar bananen në fillim të shekullit XX. Sot, fjala super-ushqim përdoret për të përshkruar çdo produkt që ka shumë përfitime shëndetësore, veçanërisht ato që janë të pasura me lëndë ushqyese dhe me pak kalori.

Megjithëse ka shumë përparësi në konsumimin e superushqimeve, ngrënia e tepërt e tyre mund të jetë po aq e rrezikshme sa të hash ushqim jo të shëndetshëm.

Avokado mund të shkaktojë grumbullim të dhjamit.

Brokoli mund të irritojë zorrët tuaja.

Salmoni mund të hollojë gjakun.

Çaji jeshil mund të shkaktojë dhimbje.

Peshku tuna mund të ndikojë në metabolizëm.

Kanella mund të shkaktojë helmim.