Një gjinekolog i UCLA u dënua me më shumë se një dekadë pas hekurave këtë javë për abuzim seksual me pacientë.

Dr. James Heaps, 66 vjeç, i cili u dënua vitin e kaluar për tre akuza për mashtrim seksual dhe dy akuza për penetrim seksual të dy pacientëve, u urdhërua të mërkurën të vuante 11 vjet burg.

Pas lirimit të tij, Heaps do t’i kërkohet gjithashtu të regjistrohet si shkelës seksual, tha media.

Dikur një nga punonjësit më të paguar të UCLA Health , Heaps u arrestua në vitin 2019 bazuar në pretendimet e disa pacientëve se ai i përqafoi, bëri komente të turpshme dhe kreu ekzaminime invazive të panevojshme.

Më pas u zbulua se ankesat për sjelljen e Heaps më parë nuk adresoheshin deri në fund të vitit 2017, kur një hetim zyrtar u nis nga zyra e Titullit IX të universitetit, raportoi gazeta.

Heaps, i cili pa më shumë se 6,000 pacientë gjatë gjithë karrierës së tij, u lejua të vazhdonte praktikën deri në qershor 2018, kur UCLA nuk pranoi të rinovonte kontratën e tij dhe i solli akuzat në polici.