Kur zgjoheni në një mëngjes të ftohtë dhe me shi, mund të jetë e vështirë të gjesh dëshirën për të bërë pak ushtrime, qoftë duke shkuar në palestër ose për vrap.

Me uljen e serotoninës për shkak të zvogëlimit të dritës së diellit dhe rritjes së melatoninës nga netët e errëta, mund të ndiheni të mërzitur, të lodhur dhe të pafrymëzuar, por në fakt, dalja jashtë dhe stërvitja mund të ndihmojë me këtë.

Bëni një plan

Sipas ekspertit të fitnesit ndjekja e një rutine të qëndrueshme do të ndihmojë në krijimin e një nxitjeje në energji dhe optimizëm, si dhe një gatishmëri për të pasur dëshirë për të ushtruar. Përpiquni ta ktheni ushtrimin në një zakon dhe planifikoni jetën tuaj shoqërore rreth planeve tuaja të stërvitjes.

Bëhuni pjesë e sporteve në ekip

“Ushtrimi ekipor i shton konkurrencën dhe elementin social ushtrimeve. Shumica prej nesh janë të motivuar nga ndërveprimi social dhe njerëzit shpesh shkojnë në palestër ose klube sportive sepse miqtë e tyre janë atje, dhe kjo është shumë motivuese”, thotë Bolmeer.

 Bëni atë që ju pëlqen vërtet

Mbajtja e motivimit është e vështirë nëse nuk ju pëlqen ushtrimi që po bëni

Lloji më i mirë i ushtrimeve është shpesh një përzierje e aktiviteteve që ju pëlqejnë dhe jeni të motivuar t’i përmbaheni

Bëni vrapime në grup

Anëtarësimi në një klub vrapimi ose një ngjarje lokale mund t’ju inkurajojë të dilni me vrap me fokus në sigurinë në numër nëse vrapojnë edhe gjatë natës.

 Vendosni një objektiv të performancës suaj  dhe shkruani atë

 Përgatitni gjithçka paraprakisht

“ Planifikoni stërvitjen tuaj, rrugën tuaj për në palestër, vendosni pajisjet tuaja të stërvitjes dhe rrobat e punës, tualetin tuaj dhe madje përgatitni listën e luajtjes ose podcast që do të dëgjoni.