Ministri i Brendshëm italian, Matteo Piandendozzi , në ndërhyrjen e tij në Parlamentin e Romës, nënvizoi se niveli i vigjilencës për rrezikun e sulmeve terroriste në vendin e tij është më i larti.

“Kërcënimi terrorist shpesh paraqitet në një mënyrë të rrjedhshme, nuk është gjithmonë e lehtë të përcaktohet saktësisht,” tha ai.

Duke iu referuar njëkohësisht zhvillimeve të fundit, Piandendozzi shtoi: “Një nga elementët që shkaktojnë flukset migratore janë konfliktet e armatosura. Për momentin, ka dy gjëra në portat e Evropës: lufta në Ukrainë dhe konflikti izraelito-palestinez . Të dyja karakterizohen nga pasiguri dhe mund të kenë ndikim në dinamikën e flukseve migratore. Gjithashtu nuk duhet të harrojmë se konflikti në Lindjen e Mesme mbart edhe rrezikun e shkaktimit të fenomeneve ekstremiste, islamike, siç ndodhi pak ditë më parë në Francë, me vrasjen e një profesori nga një fanatik islamik dhe mbrëmë në Bruksel, me vrasja e dy shtetasve suedezë”.