Një anije lundrimi u shkëput nga ankorimi dhe u përplas me një anije mallrash gjatë një stuhie në Mallorca, Spanjë.

Pasagjerët në Britannia, një anije e P&O Cruises me bazë në Southampton, përshkruan situatën.

Një “numër i vogël” njerëzish po kujdesen në bord pasi pësuan “lëndime të lehta”, tha P&O. Ai tha se anija do të qëndrojë në Palma për një vlerësim teknik.

Kapiteni më parë u tha pasagjerëve se “nuk kishte asnjë kompromis strukturor”.

Njerëzit në bordin e anijes regjistruan video dhe imazhe të incidentit, duke treguar një reagim emergjent dhe mbeturina që notonin në det.

Pasagjeri Gavin McCoy tha se “drama e papritur” ndodhi ndërsa “shërbimi lokal i zjarrfikësve dhe ekuipazhi po kryenin një stërvitje emergjente”.

Ai tha se rreth orës 11:00 BST “një shi i papritur dhe stuhi ere na larguan nga ankorimet tona në breg të portit, duke thyer linjat e lidhjes, zorrët e ujit dhe duke shkaktuar rënien e vendkalimit në det”.

Stuhia ka të ngjarë të jetë një nga stuhitë e forta, që prek Ishujt Balearik.