Mbi 100 automjete të vogla dhe mbi 20 kamionë qëndrojnë në pritje në pikën e kalimit kufitar të Qafë-Thanës.

Pritja e tyre ka ardhur si pasojë e hakerimit të sistemit tek pala maqedonase.

Pritet që procedura të filloj në mënyrë manuale për të vazhduar kalimi i mjeteve, duke eliminuar kështu radhën kilometrike të krijuar në kufi.