Të paktën 37,124 palestinezë janë vrarë dhe 84,712 janë plagosur në sulmet izraelite në Rripin e Gazës.

Ky bilanc që nga 7 tetori, sipas një njoftimi nga ministria e shëndetësisë së Gazës.

Ndërkohë, sipas të dhënvave, të paktën 40 palestinezë janë vrarë dhe 218 janë plagosur në 24 orët e fundit.