Policia e Shtetit vijon me kontrollet përgjatë vijës bregdetare. Mësohet se Njësia Policore Detare në Shëngjin, në bashkëpunim me Policinë Kufitare kanë bllokuar 8 mjete lundrimi “Jet Sky” të cilat përdoreshin për argëtim.

Gjatë kontrolleve rezultoi se këto mjete lundrimi nuk kishin dokumentacion dhe për pasojë pronarët e tyre u ndëshkuan secili me masën administrative 10 000 lekë të rinj.

Policia e Shtetit u ka bërë thirrje sërish të gjithë operatorëve ekonomikë që ofrojnë shërbimin e lundrimit, në hapësirat detare, liqenore dhe lumore, që të pajisen me dokumentacionin përkatës, konform ligjit, të mos cenojnë perimetrin ujor të sigurisë për pushesit, si dhe të përmbushin kriteret për sigurinë e pasagjerëve, siç është pajisja e pasagjerëve me jelekë shpëtimi.

Gjithashtu, Policia e Shtetit fton qytetarët që të denoncojnë çdo indicie për paligjshmëri në këtë fushë.

Policia e Shtetit:

Shëngjin/Kontrolle të shtuara nga Njësia Policore Detare, në bashkëpunim me Policinë Kufitare, për mjetet e lundrimit, kryesisht për ato të argëtimit. 

Kontrollet, me qëllim rritjen e sigurisë së pushuesve.

Bllokohen 8 mjete lundrimi Jet Sky që përdoreshin për argëtim.

Në zbatim të masave të përcaktuara në Planin Operacional të Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë së Shtetit, për ushtrimin e kontrolleve në të gjithë hapësirën ujore të vendit, Njësia Policore Detare, në bashkëpunim me shërbimet e Stacionit të Policisë Kufitare Shëngjin, nisur dhe nga disa raste të denoncimeve nga qytetarët, për shkeljen e perimetrit të sigurisë, kanë ushtruar kontroll të imtësishëm në hapësirën detare nga Shëngjini në Tale, për verifikimin e mjeteve lundruese, me qëllimin e vetëm parandalimin e incidenteve me pasoja për jetën dhe shëndetin e pushuesve. 

Në vijën bregdetare dhe hapësirën detare të SPK Shëngjin, u kontrolluan 13 mjete lundruese dhe 8 prej tyre, mjete argëtuese Jet Ski, rezultuan me mungesë dokumentacioni në bord. Për këtë arsye, u bë bllokimi administrativ i 8 mjeteve Jet Ski dhe pronarët e këtyre mjeteve lundruese u ndëshkuan secili me masën administrative 10 000 lekë të rinj.  

Policia e Shtetit apelon sërish për të gjithë operatorët ekonomikë që ofrojnë shërbimin e lundrimit, në hapësirat detare, liqenore dhe lumore, që të pajisen me dokumentacionin përkatës, konform ligjit, të mos cenojnë perimetrin ujor të sigurisë për pushesit, si dhe të përmbushin kriteret për sigurinë e pasagjerëve, siç është pajisja e pasagjerëve me jelekë shpëtimi.

Gjithashtu, Policia e Shtetit fton qytetarët që të denoncojnë çdo indicie për paligjshmëri në këtë fushë.