Me rritjen e çmimeve të naftës dhe derivateve të saj pak muaj më parë, shumë qytetarë dolën në protestë. Ndërsa qeveria, gjasme për të kontrolluar rritjen e menjëhershëm të çmimeve, krijoi Bordin e Transparencës, i cili kishte për fuksion monitorimin të tregut të hidrokarbureve.

Pasi çmimen pësuan një ulje të lehtë atëkohë, sot ato po arrijnë sërish në pikën ku ishin para protestë.

Gazetari Mentor Kikia ka ironizuar situatën, duku u shprehur se tani u mësuam dhe nuk na bëjnë më përshtypje çmimet dhe se jeta vazhdon normalisht.

Postimi i Kikias në Facebook:

Ja, kaq ishte, sa u mesuam!

Jo po bej protesta, bej borde, jo e ka fajin qeveria, jo Rusia, jo oligarkia….Kaloi!

Tani jeta vazhdon normalisht. Rruget plot, trafiku vuuu

Po te jemi te bashkuar – tha kryeministri – ia dalim cdo veshtiresie. Dhe ia dolem!

Tani s’na bejme me pershtypje cmimet, as tek karburanti, as ne supermarkete.

Yes we can!