Çmimi Nobel në Fiziologji ose Mjekësi i është dhënë një çifti shkencëtarësh që zhvilluan teknologjinë që çoi në vaksinat mRNA Covid.

Dr. Katalin Kariko dhe Dr Drew Weissman do të ndajnë çmimin.

Teknologjia ishte eksperimentale para pandemisë, por tani u është dhënë miliona njerëzve në mbarë botën.

E njëjta teknologji mRNA tani po hulumtohet për sëmundje të tjera dhe madje edhe kancer.