Ministri i Jashtëm i Serbisë Ivica Daçiç, e ka quajtur normale stacionimin e ushtrisë serbe në afërsi të kufirit me Kosovën.

Sipas tij, Serbia gjendet në situatë më të vështirë që nga viti 2004.

Lidhur me ngjarjet e fundit në fshatin Banjskë, ai e fajësoi kryeministrin e Kosovë Albin Kurti.

Daçiç në një intervistë për TV PRVA tha se duhet të kthehet rezoluta 1244 dhe KFOR-i duhet ta marrë nën kontroll veriun.

“Nuk mund të jetë Policia e Kosovës, sepse është e përbërë vetëm nga shqiptarët, dhe esenca e Marrëveshjes së Brukselit është që në ato zona ku jetojnë jeton, policët serbë të jenë pjesë e Policisë së Kosovës”, tha Daçiç.

“Askush nuk pyet se çfarë po bëjnë policia shqiptare në veri të Kosovës”, tha ai.