Ngrënia e çokollatës së zezë me përmbajtje të lartë kakao mund të japë antioksidantë dhe minerale dhe mund t’ju ndihmojë të mbroheni nga sëmundjet e zemrës. Por mund të përmbajë gjithashtu sasi të larta sheqeri dhe kalori.

Nëse blini çokollatë të zezë cilësore me përmbajtje të lartë kakao, atëherë është mjaft ushqyese pasi përmban një sasi të mirë të fibrave të tretshme dhe është i ngarkuar me minerale.

Një copë 100 gram çokollatë e zezë me 70-85% kakao përmban:

11 gram fibra

66% e DV për hekur

57% e DV për magnez

196% e DV për bakër

85% e DV për manganin

Komponimet bioaktive në çokollatën e zezë mund të jenë gjithashtu të shkëlqyera për lëkurën tuaj.

Studimet kanë treguar se MED (Doza minimale eritemal) mund të rritet dhe madje të dyfishohet pas konsumimit të çokollatës së zezë me përmbajtje të lartë flavanol ose kakao. Rezultati është që lëkura juaj të ketë mbrojtje më të mirë nga dielli.