Përdoruesit e telefonave inteligjentë, mbrojnë të dhënat e tyre private shpesh dukje vendosur një Face ID apo edhe kodkalimi.

Por ekzistojnë disa prej opsioneve të cilat mund të përdoren edhe nëse ekrani i telefonit tuaj është i kyçyr, si përshembull:

Qendra e Kontrollit

Qendra e kontrollit strehon gjithçka, nga kontrollet WiFi dhe Bluetooth, te luajtësi i mediave. Kështu që njerëzit mund të çaktivizojnë lidhjen tuaj ose të fillojnë të dëgjojnë muzikë nëse dëshirojnë.

Pajisjet e kyçjes së ekranit

Miniaplikacionet e ekranit të kyçjes janë të reja për iPhone në iOS 16 . Duhet t’i instaloni dhe t’i zgjidhni vetë përpara se të shfaqen, si WhatsApp dhe Gmail.

Siri

Asistenti dixhital i zërit Siri do t’ju përgjigjet edhe kur iPhone është i kyçur.

Kontrolli në shtëpi

Nëse keni produkte shtëpiake inteligjente, mund t’i qaseni kontrolleve të tyre në ekranin e kyçjes. Kështu që dikush mund të ndërhyjë tek dritat tuaja dhe gjëra të tjera të lidhura.

Portofoli

Ju gjithashtu mund t’i shikoni kartat bankare të ruajtura në portofolin tuaj të iPhone nga ekrani i kyçjes, megjithëse ai nuk jep kurrë asnjë detaj të ndjeshëm.

Kthimi i telefonatave të humbura

Thirrjet e humbura renditen në ekranin e kyçjes. Kjo ju lejon t’i telefononi personit përsëri.

Kamera

Mund të shtypni dhe mbani ikonën e kamerës në ekranin e kyçjes dhe aplikacioni do të hapet. Kjo lejon këdo që të bëjë fotografi, por nuk mund të hyjë dhe t’i shikojë ato ose të tjerat që keni bërë pas.