Një ngjarje e rëndë ka ndodhur në burgun Smith të SHBA-së, një i burgosur në shtetin amerikan të Xhorxhias, qëlloi dhe vrau një punonjës të kuzhinës së burgut, përpara se të vriste veten me të njëjtën armë, thanë zyrtarët e shtetit.

Kjo është vrasja e dytë e një punonjësi në burgun Smith, në më pak se një vit. Oficeri i burgut Robert Clarke, 42-vjeç, vdiq tetorin e kaluar pasi një i burgosur e sulmoi nga pas me një armë të bërë vetë.

Një hetim në burgun Smith, çoi në arrestimin dhe shkarkimin e drejtorit të burgut Bryan Adams në shkurt 2023.

Adams u akuzua për shantazh, ryshfet, bërje ose shkrim të deklaratave të rreme dhe shkelje të betimit të tij si nëpunës publik.

Ai ka qenë në burg që nga viti 2015, pasi u dënua për vrasje dhe mund të dalë në vitin 2043.