Elon Musk ka thënë se Twitter do të paguajë 8 dollarë në muaj për përdoruesit e Twitter që duan një tikun blu me emrin e tyre që tregon një llogari të verifikuar.

Si pjesë e ndryshimeve pas një blerjeje prej 44 miliardë dollarësh të faqes së mediave sociale, Musk tha se ishte “thelbësore për të mposhtur “spam/scam”.

Tiku blu pranë një emri përdoruesi, zakonisht për figura të profilit të lartë, aktualisht është falas.

Ky veprim mund ta bëjë më të vështirë identifikimin e burimeve të besueshme, thonë kritikët.

Musk, personi më i pasur në botë, shtoi se përdoruesit me pagesë do të kenë përparësi në përgjigjet dhe kërkimet, dhe gjysmën e më shumë reklamave.

Ai ka thënë se dëshiron të zvogëlojë varësinë e Twitter në reklamat, edhe pse disa kompani janë shqetësuar shumë për reklamat në faqe nën udhëheqjen e tij.

General Motors, një rival i kompanisë së makinave elektrike të zotit Musk Tesla, tha javën e kaluar se po pezullonte reklamat në faqe.

Ndërkohë, të hënën, një nga kompanitë më të mëdha të reklamave në botë, IPG, këshilloi klientët e saj të pezullonin reklamat në Twitter për një javë, duke përmendur nevojën për më shumë qartësi mbi planet e Twitter për të garantuar “besim dhe siguri” në platformë. IPG-së i jepen miliarda paund në vit, nga disa prej markave më të mëdha në botë, për të trajtuar buxhetet e tyre të marketingut.